Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Válka

Když poslouchám různé příběhy lidí, kteří zažili například druhou světovou válku, nebo si pouštím  dokumenty nejen z této doby, napadá mě jediné. Jak je možné, že se naše lidstvo nepoučilo? Patřím mezi pozitivní lidi, ale...

Ale občas i já mám chmurné dny a myšlenky...

Ve druhé světové válce v roce 1939 zemřelo nad 60 milionů lidí. Lidé byli v koncentračních táborech, kde došlo k nejhrubšímu porušování lidských práv, lidé byli mučeni a zabíjeni a zažili věci, které bychom asi nechtěli vidět ani v tom nejhorším filmu. Z vojáků se stali hyeny, které vraždili bezbrané, malé děti umírali před očima svých rodičů.

osvobození 27. ledna 1945 vojáky sovětské armády

Píše se rok 2017 a od této doby uplynulo nějakých 78 let. Nevím, jak vy, ale celkem často přemýšlím nad tím, jestli se lidstvo z této hrůzy vůbec poučilo. Proč, když člověku byl dán ten dar života "žít" na této planetě, si ho neváží a prahne po moci a mamonu. Proč ho chce prožít tak, že bude mít vliv nad ostatními? Nemám teď na mysli pouze ve válce. Já vím, lidi se jednoduše dělí na "hodné a zlé" To je realita, ale i tak mě to občas nejde na rozum.

Slýcháváme téměř denně o teroristických útocích nejen v Evropě. Anglie, stále častěji Německo. Lidé se podivují svým známým, že letí na dovolenou do Egypta, přitom větší pravděpodobnost, že se stanete svědky teror. útoku,  je například v Drážďanech u sousedů. Evropa se nachází ve válce s Islámským státem. Možné je, že tu jde o úplně něco jiného a "někdo" má s Evropou jiné plány. O tom ale jako běžní občané asi nemáme ani ponětí a možná, že je to tak dobře.

Účetní Lenka z Rakovnicka je jednou ze zraněných po útoku v Egyptě.

Nemám ráda rasismus. Pro mě jsou lidi buď hodný, nebo zlí. Nezáleží mi na barvě pleti. Často jsem v minulosti spíš přemýšlela tak, že svět je přeci velký, je to naše povinnost pomoci lidem, kteří utíkají z válečných oblastí. Ale... Nedivím se lidem, kteří mají strach z uprchlíků. Patřím mezi ně také. Jednoduše proto, protože nevím co za lidi sem do Evropy proudí. Odkud jsou, co tu budou dělat? Začlení se mezi nás? Nejsou mezi nimi radikálové? Vyšinutí a nebezpeční jedinci? Návrhy Evropské komise na rozmístění žadatelů o azyl... Je dobré tyto kvóty přijmout? Co když nám hrozí rizika spojená s tímto přijmutím a už v naši zemi nebude tak bezpečno, jako doposud. Myslím samozřejmě v otázce teror. útoků, které tu "zatím" nemáme. Je mi jasné, že spousta jedinců, kteří plánovali teror. útoky už v těch určitých zemích žili spoustu let. Jednoduše se buď radikalizovali během let, nebo už radikáli byli a čekali na svůj den D. Ale právě proto mám z těchto jedinců, kteří přicházejí spolu s uprchlíky, obavy.

Nedávno třeba zmiňované burkiny. Každý rozumný člověk ví, že nejde pouze o burkiny. Ale o budoucnost a obavy o to, aby nám tu za mnoho let nediktovala určitá část lidí jiného vyznání to, v čem se máme koupat my. Například by je ( díky jejich náboženskému vyznání ) mohli pohoršovat naše bikiny.

Moc bych si přála, aby se lidi spolu naučili slušně diskutovat a vycházet. Ať jde o jakékoliv téma a odlišný názor. Abychom jako národ stáli při sobě. Nedělili se na Pražské kavárny, plebs, xenofoby, sluníčkáře, Okamury, Zemany, Putinovce, apod. Někdy mi je na zvracení z komentářů, které jsou lidi schopni proti sobě vypustit. Někdy mi je i trapně. Za ty nenávistný, urážející věty, které by si jinak v reálném životě lidi ani do očí neřekli, ale za fb profilem je každý "king". Proč někomu cpát svůj názor formou urážek jeho samotného? Nejde to i jinak? Podle mě by se každý nad tímto měl zamyslet. Nebyl by to malý krok k lepšímu? Já osobně se zamyslím nad protinázorem, který je mi sdělen slušně, přemýšlím nad ním, proč a jak k tomu dotyčný přišel, atd. Oproti tomu urážky přehlížím a ten člověk, které je vypouští pro mě ztrácí veškerou autoritu a respekt.

Trochu tu skáču od tématu k tématu, ale ono vše se vším souvisí a takové jsou mé dnešní myšlenky. Každý bychom v sobě měli mít určitou pokoru, lásku a vděk. Už třeba jen za to, že se ráno vzbudíme a máme střechu nad hlavou, jídlo a svou rodinu... Ono se pak tak nějak i líp žije.

 

Autor: Marcela Müllerová | neděle 30.7.2017 18:22 | karma článku: 0 | přečteno: 610x
  • Další články autora
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lidé se často bojí projevit svůj vlastní názor. Nechávají se často ovlivnit buď médii, nebo ostatními lidmi. Je to škoda. Mé články zde upozorňují na věci, které se dějí, a které mě zajímají.

Seznam rubrik